Boerenkool Met Worstloop28 Februari: BOERENKOOL MET WORSTLOOP
 
Hardlopen en wandelen tijdens 14de Boerenkool Met Worstloop.

Landelijke bekendheid:

Op 28 februari start in Rheeze ( gem. Hardenberg ) voor de 14de keer de Boerenkool  Met Worstloop. Al jaren weten honderden hardlopers en/of wandelaars de laatste zaterdag van februari de weg naar Rheeze te vinden. Waar de eerste keer zo’n 30 deelnemers aan de start stonden is de opkomst inmiddels meer dan vertienvoudigd. We zijn oprecht apetrots dat dit bijzondere hardloopevenement inmiddels een landelijke bekendheid geniet. Deelnemers uit alle delen van het land, van Groningen tot Katwijk, maar ook velen uit directe omgeving  komen vooral voor de prima sfeer en de gemoedelijkheid van het recreatieve karakter van dit evenement. Het heeft inmiddels het karakter van een reünie gekregen.  We zien dat er groepen ontstaan die elk jaar weer terug komen. Bij de Boerenkool Met Worstloop is er geen wedstrijdelement en komen de deelnemers vooral om “lekker te lopen”. Bijzondere aan dit evenement is dat na afloop maximaal 300 deelnemers aan kunnen sluiten voor een heuze boerenkoolmaaltijd. Na maximaal 1,5 uur (hard)lopen: want dan met iedereen binnen zijn, gaan we met maximaal 300 mensen aan tafel voor een stevige Hollandse prak boerenkool. Sommigen hebben er graag een retourtje voor over, anderen boeken een overnachting  in omgeving van Hardenberg of bezoeken voor de gelegenheid familie in de regio Hardenberg.

Hardloopparcours:

Het hardloopparcours van 5 km is sinds de 10e editie gewijzigd en gaat door het natuurgebied de Rheezer Belten. Vanzelfsprekend laten we de befaamde zandverstuivingen niet links liggen en is het even buffelen door het mulle zand. Even later kun je weer lekker herstellen op het prima geasfalteerde fietspad langs de Grote Beltenweg. Een mooie ronde met een prima mix tussen snel asfalt en pittig crossen. Veel trainingsgroepen grijpen dit evenement aan om lekker te trainen met na afloop een gezellig samenzijn. Voor de gelegenheid serveert de organisatie traditiegetrouw een bijzondere sportdrank die de veel deelnemers zoveel energie geven dat ze spontaan nog een ronde lopen. Het mag allemaal als je maar voor 12.15 uur terug bent , want dan komt de dampende boerenkoolstamppot compleet met jus, rookworst en op tafel.

Wandelen:

Voor wandelaars is er een mooie route uitgestippeld door de landelijk- en bosrijke omgeving van het Vechtdal. U bent ruim op tijd terug om aan te schuiven voor de maaltijd.

Kinderen mee:

Voor iedereen die niet zo lang kan wachten tot de maaltijd heeft UNOX een Worsttruc gestuurd waar deelnemers een broodje worst kunnen halen. Als u kinderen mee wilt nemen dat kan want: Deze truc heeft tevens een springkussen en mobile glijbaan. Ook zijn er bij Sprookjescamping Vechtstreek veel speelattributen voor kinderen.

Prijzen:

Prijzen zijn er niet voor de snelste lopers, maar worden verloot op startnummer zodat iedereen ongeacht afstand of discipline kans maakt op mooie prijzen van POLAR hartslagmeters tot JUMBO boodschap pakketten.

Limiet van 300 deelnemers:

M.i.v. zaterdag 10 januari kunt u zich weer aanmelden voor de 14de Boerenkool Met Worstloop . Als u na afloop aan wilt schuiven voor de Hollandse prak, moet u niet te lang wachten met aanmelden. Bij 300 deelnemers zit de eetzaal echt vol. Mee lopen kan altijd. Daar geldt geen limiet voor.  Voor-aanmelden kan via een email naar  info@mmrun-events.nl. Vermeld hierbij uw naam, woonplaats, hardlopen of wandelen en of u mee eet of niet. U ontvangt dan zo snel mogelijk een antwoord. Uw inschrijving is definitief wanneer uw betaling is bij geschreven op rekeningnummer van organisatie.

De gezamenlijke start is om 10.30 uur.

Wat ons betreft graag tot 28 februari bij Sprookjescamping Vechtstreek, Grote Beltenweg 17, 7794RA in  Rheeze.

 

Groeten Rene en Henk

Labels: