Informatie

M&M Run - Events is een organisatie opgericht door Rene Marissen uit De Krim en Henk Meppelink uit Gramsbergen. Het zijn 2 enthousiaste (ultra)marathonlopers die samen veel kilometers hebben getraind en veel marathonwedstrijden hebben gelopen en daardoor over een behoorlijke dosis loopervaring beschikken. Marissen liep al 30 marathons en Meppelink inmiddels 92 marathons en ultramarathons waaronder de befaamde Jungfraumarathon en 2 x de Swiss Alpine ultramarathon over 78 km in Zwitserland. Ook Berlijn, Mallorca en New York komen in dit rijtje voor. Beide mannen hebben in 2001 tijdens het NK 100 km goed gepresteerd. Rene werd hier 5de en Henk 4de. 2003 Was voor Henk het topjaar met een 3de plaats tijdens het NK over 100 km. Rene was jarenlang voorzitter van de plaatselijke atletiekvereniging en Henk was actief bestuurslid. Rene is al enige jaren gediplomeerd trainer loopgroepen. Dit in combinatie met de rugzak vol ervaring van Henk, kunnen ze in hun regio menig sporter enthousiastmeren om te gaan hardlopen. Dit doen ze veelal op een laagdrempelige manier. Zo geven ze clinics, verzorgen trainingen, ondersteunen organisaties, organiseren zelf hardloopevenementen, geven trainingen op maat ( bv. specialistische looptraining voor voetballers ) en begeleiden de lopers/sters van de Loopgroep De Krim, 2 Loopgroepen in Gramsbergen, loopgroep CODAC ( Coevorden/Dalen ), loopgroep Beerzerveld en Loopgroep Heering in Dedemsvaart. Daarnaast verzorgen de mannen looptrainingen/scholing bij de voetbalteams van SV Gramsbergen.Tevens zijn ze bestuurslid van de stichting Vechtdalloopsportpromotie. www.vechtdalloopsportpromotie.nl

RABOBANK SNERTLOOP:
Sinds 2008 ondersteunt het duo op de eerste zaterdag in januari de plaatselijke voetbalvereniging SV Gramsbergen met haar jaarlijkse Rabobank Snertloop. In 2008 bracht dit een recordaantal lopers op de been. 

BOERENKOOL MET WORSTLOOP:
Bij het uitnodigen van recreatieve lopers voor de hardloopwedstrijden vernamen de mannen dat veel recreanten angst hebben voor het wedstrijdelement in een wedstrijd. Dit bracht hen op het idee om recreatieve lopen te gaan organiseren om deze lopers binnen de "loopfamilie" te krijgen. Dit bracht hun op het eerste evenement: de Boerenkool Met Worstloop. Dit is nou zo'n tipisch M&M evenement. Zij organiseren met groot succes sinds 2001 ludieke hardloopevenementen veelal zonder wedstrijdelement. Zo ook op de laatste zaterdag van februari de "Boerenkool Met Worstloop" in Rheeze (gem. Hardenberg). Deze loop kenmerkt zich door het vriendelijke en ludieke karakter. Een prachtig bosrijk parcours van 5 km is het decor van deze gemoedelijke loop, waar wedstrijdlopers uit respect voor de recreanten vaak achter in het startvak starten. Het parcours mag 1, 2 of 3x worden gelopen. De start is om 10.30 uur, maar wel voor 12.00 uur binnen zijn, want dan komt er een heerlijke warme prak op tafel. Wel een tijdklok maar geen nrs. 1, 2 en 3, maar prijzen op startnummer en een gemeenschappelijke hoofdprijs voor iedere deelnemer: Boerenkool met worst.  Inmiddels komen zo'n 200 recreanten uit de wijde regio naar dit bijzondere evenement om heerlijk te rennen door de bossen en................voor de Boerenkool Met Worst natuurlijk. Beeeeeeeeere gezellig!!!

BREAKFAST RUN:
Soms organiseren de mannen een recreatieve loop, zoals bv. "Breakfast-run". Ook hier weer geen prijzen maar een leuke training of kennis maken met de hardloopsport, met verschillende afstanden. Na afloop is er dan een gezamelijk stevig Engels ontbijt. Stichting Program is de hoofdorganisator. M&M Run Events is medeorganisator.

BERLIJN MARATHON:
In september 2003 hebben de mannen een marathonweekend naar Berlijn georganiseerd wat zeker voor herhaling vatbaar is.

RABOBANK LICHTSTADLOOP:
Ieder jaar eind augustus of begin september ondersteund M&M Run Events de oranjevereniging Gramsbergen met hun sfeervolle avondloop, de "Rabobank Lichtstadloop"
Dit evenement is in 2002 helemaal “op z’n kop gezet” en groeit sindsdien uit naar een niet meer weg te denken hardloopevenement met elk jaar weer meer deelnemers. Doordat het een sfeervolle avondloop betreft, nodigt het verlichte parcours ieder jaar vele nieuwe deelnemers naar het karakteristieke Vechtstadje. De editie 2008 bracht bijna 700 hardlopers naar Gramsbergen.

STOETENSLAGH-STRANDCROSS:
Sinds 2006 organiseren Meppelink en Marissen op camping Stoetenslagh te Heemserveen de Stoetenslagh-cross. Volgens het organiserende duo is dit evenement uit nood geboren. De zo succesvolle Run in Beerze met haar heuvels en “zandbak” van 400 meter is door de voormalige gastheer niet meer welkom. “Nee…hoor, er is geen verkeerd woord gevallen, het is een keuze van de gastheer. Maar als promotors van de hardloopsport vinden we het onbegrijpelijk……… aldus Marissen en Meppelink. Het was goed en bijzonder evenement in een prachtige omgeving met een groeiend deelnemersveld in de breedte, maar zeker ook bij de wedstrijdatleten. Deelnemers spraken lof over het parcours, accommodatie en organisatie. De laatste editie van 2006, bracht zelfs een winnaar in de persoon van Europees recordhouder steeple Simon Vroemen. Wat wil je nog meer? Dat was natuurlijk een prachtige affiche….toch? Maar goed, het is een keuze van de gastheer geweest en gedane zaken nemen geen keer. Er moest een waardig opvolger komen voor deze Run dachten de mannen en zijn hier zeker in geslaagd.

Eind jaren tachtig was de Stoetenslagh hardloopcompetitie een begrip in de regio. Meppelink:” Ik heb er zelf nooit gelopen. Ik ben serieus wedstrijden gaan lopen in de begin jaren negentig en heb daardoor deze competities gemist. Maar nog vaak hoor ik de wat oudere atleten zich vaak zo positief en vaak met sterke verhalen uitlaten over de zware crosscompetitie op Stoetenslagh. Als ik de verhalen dan zo hoor, vind ik jammer dat ik er nooit bij ben geweest. Het is een periode geweest dat hardlopers veelal met onbegrip nogal eens raar nagekeken werden. Gelukkig heeft de hardloopgolf zich in positieve zin doorgezet en dit bracht dit ons op het idee om maar eens contact op te nemen met de eigenaar van camping Stoetenslagh. Tijdens een gesprek werd al snel duidelijk dat beide partijen het helemaal zagen zitten om deze cross in ere te herstellen. Dhr. van Veen van Stoetenslagh die zich ook als hoofdsponsor aanmeldde gaf aan dat hij zich het komend seizoen meer op “outdoor evenementen” wil gaan toeleggen en deze cross zal daar een begin van zijn.

Het is wederom een prachtige locatie met veel mogelijkheden om een schitterende cross neer te leggen. Het terrein biedt, zand/bospaden, grasvelden, heuvels, strand en verder een prachtige doorkomst bij start/finish welke direct aan het paviljoen ligt. Voor de jeugd is er een randprogramma zodat het hele gezin mee kan komen voor een sportieve prestatie. Voor de jeugd is er een 500 meter, een kilometer en een 2 kilometerwedstrijd. Voor de senioren is er een midden- en een lange afstand in het programma  opgenomen. Zo zie je maar weer dat uit nood soms de mooiste verassingen ontstaan. Meppelink en Marissen denken met dit evenement de groeiende hardloopsport op hun wenken te kunnen bedienen met weer een bijzonder hardloopevenement. En de “oudjes” kunnen hun hart weer ophalen.

COOPERTESTEN:
2 X per jaar organiseert het duo in Gramsbergen een Coopertest. 

ZWERFTOCHTEN OVER LEMELERBERG:
Een paar keer per jaar organiseren zij een duurlooptraining, genaamd Zwerftocht over de Lemelerberg, in een prachtig natuurgebied met pittige klimmetjes en....  na afloop: Koffie met warme appelgebak. Altijd gezellig.

BRUG TOT BRUGLOOP
In februari 2009 is er een nieuwe lood aan hun evenementenstam toegevoegd. Op verzoek ondersteunen M&M in Marienberg/Beerzerveld de Middenbstandsvereniging met hun eerste Brug tot Brugloop. Inmiddels verzorgen Meppelink en Marissen in aanloop naar de Brug tot brug loop clinics voor deelnemers aan de 6 km wedstrijd.

ONDERSTEUNENDE LOOPTRAININGEN:
Tevens geeft het duo ondersteunende looptrainingen aan voetbalteams. Voetballers hebben veelal een hekel aan lopen, vooral als er geen bal in het spel voor komt. Middels verschillende spelvormen in combinatie met goede loopscholing afgestemd op het voetbal kunnen de mannen bij de voetballers/sters heel veel winst boeken. Vooral bij jeugdleden valt door loopscholing nog heel wat winst te behalen. Kortom: overal waar zij de loopsport kunnen promoten zijn ze actief.

GOEDE CONTACTEN:
Door de korte organisatielijnen en vele contacten binnen de hardloopwereld zijn de evenementen vaak snel en goed op poten te zetten. Dit is zo in het kort de aanleiding van hun actieve organisatiedrift. Rene Marissen heeft inmiddels het diploma trainer loopgroepen behaald en is trainer van verschillende hardloopgroepen.
Henk Meppelink heeft zich verder kunnen ontplooien als een verdienstelijk ultraloper. 10 Marathons per jaar zijn geen uitzondering meer. Henk richt zich nu meer op lange sponsorlopen voor goede doelen. Zo liep hij in 2006 een zgn. 11 Dorpentocht langs de grens van de gemeente Hardenberg voor realisering van de zorgboerderij voor verstandelijk gehandicapten De Zwieseborgh in Hardenberg. In 2005 organiseerden zij de finish van ultraloopster Ria buiten,die voor een goed doel Rondje Nederland liep.
Het duo dat op verschillende manieren met de hardloopsport betrokken is traint regelmatig samen. Mogelijk dat dit weer tot iets nieuws gaat leiden voor de hardloopkalender. Maar het zal zeker weer een recreatief karakter hebben. Want promotie van de hardloopsport staat hoog in hun vaandel.

VECHTDALLOOPSPORTPROMOTIE
Beide mannen zijn tevens bestuurslid van de stichting Vechtdalloopsportpromotie ( www.vechtdalloopsportpromotie.nl ) . Middels hun lidmaatschap wordt hun bereik en netwerk nog groter.  Deze stichting organiseert met succes de laatste septemberzondag van het jaar het Crossloop Festival bij vakantiepark Besthmenerberg in Ommen en de DRAMECO Crosscup waarvoor 3 crossen in Coevorden en Dalen worden georganiseerd. Voor info verwijzen zij u naar de bovengenoemde website.

Sportieve prestaties Henk en Rene:

Naam:
Woonplaats:
Geboren:
Burgerlijke staat:
Beroep:
Hobby’s:
Favoriete vakantieland:

Meppelink.
Gramsbergen.
31 – 12 – 1961.
Gehuwd.
Woon – en activiteitenbegeleider.
Hardlopen, Organiseren van hardloopwedstrijden/clinics, Actieve vakanties.
Zwitserland en Italie.

Sportieve prestaties::3 x in top 10 op NK 100 km waarvan een 3de Plaats op NK 100 km in 2003.

5 km:
10 km:
15 km:
10 EM:
21,1 km:
42,195 km:
60 km:
100 km:

17.11
35.21
56.29
59.59
1.19.54
2.61.53
5.26.00
9.49.39 3de plaats NK 100 km.

 

Ik zie mijzelf als een hardloper die alle afstanden redelijk beheerst, maar met een voorkeur voor de
extra lange afstanden. Ik vind in elke afstand wel een persoonlijke uitdaging of doel. Ik kan mijzelf
het best omschrijven als een plezierige allrounder met voorkeur voor extra lange afstanden. Samen
met Rene Marissen, mede bestuurslid, “run” ik een hardlooporganisatiebureau genaamd M&M Run
Events (www.mmrun-events.nl). Middels deze organisatie geven wij wekelijks aan zo’n 200 mensen
hardlooptrainingen. Daarnaast organiseren wij zo’n 10 hardloopevenementen per jaar.
Onze evenementen en trainingen zijn veelal laagdrempelig met bijzondere aandacht voor beginnende
lopers/sters. Plezier is de rode draad in onze activiteiten.

   

Naam:
Woonplaats:
Geboren:
Burgerlijke staat:
Beroep:
Hobby’s:
Favoriete vakantieland: Sportieve prestaties:

Rene Marissen
De Krim
07 – 12 – 1963 Coevorden
Gehuwd.
werkbegeleider van mensen met een handicap.
Het organiseren van loopevenementen en lekker eten en drinken.
Frankrijk
1)Marathon van Berlijn, super strak georganiseerd, snel parcours ,
mooie ambiance. 2)Marathon van New York, ( kun je vergelijken met de Elfstedentocht voor een schaatser) elke atleet moet 1x in zijn leven deze
ervaring meemaken. 3)Jung Frau Marathon in Zwitserland, als ik hier aan terug denk, denk ik aan de natuur. Is niet te omschrijven, bij de start zijn er bomen, gras en weet ik wat nog meer. Elke kilometer zie je het landschap veranderen.
Je gaat 41 kilometer omhoog de berg op. Op een gegeven moment kom je voorbij de boomgrens. Je ziet alleen rotsen / stenen en sneeuw. Prachtig.Tussen de 28 marathons door, ben ik nog één grote uitdaging aangegaan:
de 100 kilometer in Winschoten. Als ik hier aan terug denk is er één woord
wat mij te binnen schiet: KIPPENVEL

5 km
10 km:
21,1 km:
42,195 km:

17.35
36.23
1.23.48
3.06.20